hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

 

Adatbázis épül az ADHD-s magyar fiatalokról

Új kutatási programjához várja 14-16 éves fiatalok jelentkezését a Természettudományi Kutatóközpont Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézete és az Agyi Képalkotó Központ, jelzi a Qubit.

Bunford Nóra ADHD-kutató, klinikai és mentálhigiénés gyermek- és ifjúsági pszichológus, valamint az Agyi Képalkotó Központot vezető Vidnyánszky Zoltán által fémjelzett kutatócsoport célja az egészséges neurokognitív fejlődés folyamatainak jobb megértése és a fejlődési zavarok kiszűrése. A kutatók olyan, Magyarországon mindeddig nem létező adatbázist akarnak építeni, amely hatékony megelőzési, prevenciós és terápiás eljárások fejlesztését teszi lehetővé a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar kezelésére, közli a lap.

A programba 14-16 éves, fejlődési szempontból tipikus és ADHD-val diagnosztizált fiatalok jelentkezését várják. Mint a szerkesztőségbe eljuttatott felhívásban írják, a programban való részvétel „különösen fontos lehet azok számára, akiknek gondjuk van a figyelem fenntartásával, egy helyzethez képest túl sok mozgással, illetve a hirtelen, impulzív viselkedéssel”.

(forrás: Qubit)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink