hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

 

A középkorú férfiak szexualitása 4./TOP50

Válogatásunkban szóba kerül a tesztoszteronhelyettesítő terápia hatékonysága, az 50 feletti férfiak szexuális szokásai és egészségi állapotuk összefüggése, a férfiasságról alkotott felfogás és a munkahelyi hatékonyság kölcsönhatása, a metabolikus szindróma hatása a potenciára, illetve a krónikus prosztatagyulladás terápiája.

Közeledve az év végéhez, felidézzük azokat a témákat, amelyek idén a legjobban érdekelték a MedicalOnline olvasóit. A legnépszerűbbekből tallózunk.

Februári írásunk több tanulmány eredményeiből válogat. O’Connell-nek és munkatársainak a The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism-ben megjelent cikke azt vizsgálja, van-e hosszú távú pozitív hatása a tesztoszteronhelyettesítő terápiának: fennmarad-e a hat hónapos kezelés pozitív hatása (az izomerő növekedése, jobb fizikai funkció, javuló életminőség) fél évvel annak befejezése után is?

Schick és munkatársai Journal of Sexual Medicine-ben megjelent tanulmánya az életkor, az egészségi állapot, a partneri viszony milyensége, valamint a szexuális élet gyakorisága és minősége között keresett összefüggést kérdőíves vizsgálat révén.

The Journal of the American Medical Association-ben megjelent metaanalízis 23 tanulmányt tekint át, és megállapítja, hogy a jelenleg rendelkezésünkre álló vizsgálatok kis esetszámúak, és a vizsgált szerek csekély előnyt tudnak felmutatni a placebóhoz képest. 

BioMed Central Public Health-ben megjelent tanulmány holland alkalmazottak körében vizsgálta, hogyan befolyásolják a maszkulin szerepelvárások a munkahelyi fizikai aktivitást, az egészségmagatartást és általában a viselkedést.

Journal of Sexual Medicine-ben jelent meg az a török tanulmány, amelyik a pénisz artériás elégtelensége, valamint a metabolikus szindróma között keresett összefüggést.

Cikkünket ide kattintva érheti el

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink