hirdetés
hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Hőség: másodfokú figyelmeztetés! (Frissítve!)

A várható hőség miatt keddre Nógrád és Vas megye kivételével az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kánikulai időszak veszi kezdetét. Hétfőn a napi középhőmérséklet az ország nagyobbik, középső részén már 26-27 fok között alakulhat.

Ennek nyomán hétfőre Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapest területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzések szerint hétfőn a hőmérséklet maximuma országszerte 32-36 Celsius fok között alakulhat, a hét további részében pedig még melegebb lehet. Kedden és szerdán már 33-37, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig már 33-38 fok közötti maximumértékeket mérhetünk.

A várható hőség miatt keddre Nógrád és Vas megye kivételével az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn, az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából országszerte programok várják a közönséget. Budapesten a központi ünnepségek, koncertek, légi és vízi parádé, továbbá különböző családi programok ezúttal is nagy tömeget vonzanak majd.
Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken arról számolt be, hogy a mentők felkészülten várják az ünnepet. Ugyanakkor kiemelte: az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében arra kérik a lakosságot, hogy ünnepi programjaikat igazítsák az orvosmeteorológiai előrejelzésekhez, hőség esetén igyanak sok folyadékot, öltözzenek szellős, természetes anyagból készült ruhába.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés