hirdetés
hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Gyászmise Kopp Mária emlékére

Gyászmisén búcsúztatják Kopp Máriát május 1-jén 18 órakor a Zugligeti Szent Család templomban.

Kapcsolódó cikkek

Az április 3-án elhunyt orvos, pszichológus életéért szentmise keretében adnak hálát Kopp Mária családtagjai, rokonai. A család a misére és búcsúzásra szeretettel várja a barátokat, munkatársakat, tanítványokat és mindenkit, aki szerette Máriát. Várják a gyerekeket is, kérik, hogy a gyermekek hozzanak magukkal egy-egy csengőt.

Kérik továbbá, hogy egy szál virágot hozzanak az urnához, a koszorúra szánt összeget pedig Mária kívánsága szerint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom céljaira helyezzék el a bejáratnál található gyűjtőkosárba.

Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese, a Magyar Tudományos akadémia doktora 2012. április 3-án hunyt el, életének 71. évében. A Népesedési Kerekasztal szervezője volt; nevéhez csaknem 180 tudományos közlemény fűződik.

Idén március 15-én a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesült, a legnagyobb népegészségügyi jelentőségű megbetegedések pszichoszociális, társadalmi, gazdasági és demográfiai háttértényezői kutatásában elért tudományos eredményeiért, több évtizedes, a magyar társadalom és a család érdekében végzett sokoldalú munkássága elismeréseként.

Munkáját 1988-ban és 2002-ben Nyírő Gyula-díjjal, 2004-ben Szent-Györgyi Albert-díjjal, 2008-ban Polgári Magyarországért Díjjal, 2009-ben Prima-díjjal ismerték el. 2010-ben a magyarság egészségéért folytatott küzdelmükért – férjével, a 2009-ben elhunyt Skrabski Árpáddal együtt – Magyar Örökség-díjjal, valamint Stephanus-díjjal (irodalmi kategóriában) tüntették ki. 2011-ben Budapest díszpolgára lett.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés