2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Vesztegetési vád: pénzért írt fel gyógyszereket egy orvos

Egy orvos, az asszisztense és két beteg ellen emeltek vádat pénzért felírt erős nyugtatók, illetve hálapénz miatt, tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a Ráckevei járás egyik településén egy gyógyszerfüggő férfi és felesége rendszeresen kérte a háziorvost, hogy saját, illetve felesége nevére írjon fel erős nyugtató-, valamint altató gyógyszereket, amelyekért cserébe pénzt ajánlott. Az orvos tudomásával és hozzájárulásával az asszisztense 2022 januárja és 2023 áprilisa között mintegy 500-500 esetben a férfi, illetve a felesége nevére írt fel erős, vényköteles nyugtatót. További mintegy 1000 alkalommal a gyógyszerfüggő férfi rokonai nevére írtak fel ilyen gyógyszereket, ám azokat is a férfi használta fel.

A gyógyszerek felírásáért a férfi rendszeresen fizetett az orvosnak, esetenként az asszisztensnek is. Az esetek egy részében a gyógyszerfüggő férfit felesége is elkísérte és részt vett a megbeszélésekben és a pénz átadásában. Továbbá a háziorvos másik hét betegétől fogadott el hálapénzt receptfelírásért, beutalóért, orvosi vizsgálatért, illetve igazolásért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által felderített ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség az orvos és asszisztense ellen többrendbeli, minősített vesztegetés elfogadása, a gyógyszerfüggő beteg és felesége ellen üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt emelt vádat.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink