2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Valódi hallókészülék lesz az AirPodsból

Az Index szerint jóváhagyta Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) az Apple által nemrégiben bemutatott hallókészülék-funkciót, amely így hamarosan egy frissítéssel megérkezhet a tengeren túlon lévő AirPods Pro 2 fülhhalgatókba.

Az Apple még szeptember 9-én tartott egy nagyobb eseményt, minek keretén belül új iPhone-okat, Apple Watchokat és AirPodsokat is lelepleztek. Emellett a már meglévő AirPods Pro 2 is új funkcióval bővült: az Apple fejlesztésének hála a készüléket hamarosan már „klinikai minőségű” hallókészülékként is lehet használni.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala jóváhagyta az első vény nélkül kapható hallókészülék szoftvert, a Hearing Aid Feature-t, amely az Apple AirPods Pro 2 fülhallgatóval kompatibilis. Miután telepítették és a felhasználó hallásához igazították, ez a funkció lehetővé teszi, hogy a megfelelő AirPods Pro modellek vény nélküli hallókészülékként működjenek. A szoftver célja a hangok felerősítése enyhe vagy közepes halláskárosodással rendelkező felnőttek számára – olvasható az FDA által kiadott közleményben.

Azt, hogy idehaza mikor vezethetik be a funkciót, egyelőre még nem tudni, az azonban már biztos, hogy egyelőre csak a H2-es chippel rendelkező 2. generációs AirPods Pro fogja megkapni, írja a lap.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink