2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Vádemelés: pénzért adott hamarabb időpontot az orvos

Vádat emeltek az orvos ellen, aki 200 ezer forintot tett el egy mandulaműtétért a miskolci kórházban, a hozzátartozókat is megbüntnék, írja a 444.hu.

100 ezer forintot fizetett egy anya a miskolci kórház egyik adjunktusának azért, hogy hamarabb műtse meg a lánya orrmanduláját – írja a 444.hu a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség közleménye nyomán.

A részleteket a szakambulancia rendelőjében beszélték meg, majd az anya a kórház folyosóján adta át az orvosnak a pénzt.

A műtét után az anya többször hiába kereste az orvost, így a gyerek nagyanyját kérte meg arra, hogy adjon át újabb 100 ezer forintot. Az orvos ezt is elfogadta.

Az ügyészségi közlemény szerint az eljárás során nem lehetett megállapítani, hogy a műtétet orvosi szempontból indokolt lett volna előrehozni, az ellátásért pedig pénzt kérni vagy elfogadni tilos. Az akkori minimálbért figyelembe véve az orvos legfeljebb egy 10 ezer forintos ajándéktárgyat fogadhatott volna el.

Az ügyészség az orvossal és a műtött gyerek édesanyjával szemben pénzbüntetést, a nagymamával szemben próbára bocsátást indítványozott.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink