2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Újabb trend a TikTokon, amiért figyelmeztetést kellett kiadni

A Nap Híre szerint a kelet-grinsteadi Queen Victoria Hospital Foundation Trust figyelmeztette a nyilvánosságot, hogy veszélyes lehet egy TikTokon terjedő trend.

Az influenszerek azt népszerűsítik a követőiknek, hogy kerüljék a naptej használatát, hogy a bőrüknek "egészséges lendületet adjanak", vagy akár szándékosan leégessék azt, annak érdekében, hogy begyógyuljanak a bőrükön található aknék – írja a Nap Híre.

Bár a nyugat-sussexi kórház közölte, hogy nem tapasztaltak az új trenddel kapcsolatos eseteket, figyelmeztetett, hogy azok, akik ezt alkalmazzák, az elkövetkező években láthatják a hatását.

Az egészségügyi hatóság is figyelmeztetett, hogy minél többször égünk le életünk során, az annál inkább növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. A kórház közleménye szerint évente mintegy 700 bőrrákos beteget látnak el Sussex, Surrey és Kent tartományból, és ez a szám évről évre nő. A melanoma az 5. leggyakoribb ráktípus az Egyesült Királyságban.

A Cancer Research UK előrejelzése szerint idén rekordszámú, 20 800 melanomás bőrrákos esetet diagnosztizálnak majd - a 2020-2022 közötti 19 300-as éves átlaghoz képest.

(forrás: Nap Híre)
hirdetés

Könyveink