2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Lélegeztetőgépet adott át Rúzsa Magdi

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet lélegeztetőgépet kapott akut légzési elégtelenségben szenvedő gyermekek ECMO-kezeléséhez. A nagyértékű eszközt Rúzsa Magdi énekesnő, az ÉPKAR Zrt. követeként adta át dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos és dr. Schnur János osztályvezető főorvos részére.

Az intézet aneszteziológiai és intenzív terápiás osztálya ritka és különleges ECMO-kezelést alkalmaz súlyos tüdőkárosodású és légzési elégtelenségben szenvedő gyermekek részére, mellyel hatékonyan tudja támogatni a betegek saját légzését, amikor a tüdő már nem tudja ellátni a funkcióját. A kezelés a tüdő pihentetésével lehetőséget teremt és időt ad annak gyógyulására.

A hétmillió forint értékű gép a 2,5 kg-ot elérő csecsemők esetében használható, tudásszintje meghatározó lesz a súlyos állapotú, lélegeztetést és intenzív osztályos ellátást igénylő csecsemők és gyermekek gyógyításában, mely meggyorsítja a gépi lélegeztetésről való leszoktatást, használata nagyban növeli a betegbiztonságot és lerövidíti az intenzív osztályon töltött napok számát – mondta el dr. Nagy Anikó főigazgató az eszköz átvételekor.

Az ÉPKAR Zrt. képviseletében Szeivolt István vezérigazgató köszönetét fejezte ki mindazért a fáradhatatlan gyógyító munkáért, mely miatt évtizedek óta rábízhatjuk gyermekeinket a Heim Pál Gyermekkórházra. Támogatásukra a továbbiakban is számíthatnak, jelezte, egyben reményét fejezte ki, hogy a járvány után Rúzsa Magdi énekesnő csodás hangjával is megörvendeztetheti majd a gyógyuló betegeket.

Fotó: ÉPKAR Zrt.
Fotó: ÉPKAR Zrt.

(forrás: Heim Pál Gyermekkórház)
hirdetés

Könyveink