2024. június. 28., péntek - Levente, Irén.
hirdetés
hirdetés

RÖPTETŐ

A Magyar Williams Szindróma Társaság 25. családi fejlesztő táborát idén június 30. és július 6. között rendezik meg Balatonszemesen.

A Magyar Williams Szindróma Társaság immár 25. éve szervezi meg az értékteremtő, fejlesztő táborait a Williams szindrómával és más gonddal küzdő gyermekeknek, fiataloknak és családjaiknak. A társaság idén Balatonszemesen, a BSE üdülőben tartja a programot.

Mindenkinek fontos a helyes életmód, a megfelelő mozgás, a lelki egészség és az egészséges környezet, azonban ez a hátrányos helyzetű, sérült embertársainknak létfontosságú. A 25 éves jubileumhoz kapcsolódva a játékos fejlesztő foglalkozásokon és kiránduláson élményszerűen hívják fel a gyermekek és családok figyelmét a környezetvédelem és a megfelelő életmód kapcsolatára is. Nem maradhatnak el a közösségépítés, vízi és mozgásfejlesztés elemei sem, miközben tudatosan odafigyelnek arra is, hogy ökológiai lábnyomuk minél kisebb maradjon!

*

A Magyar Williams Szindróma Társaságról

A társaságot 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ és támogató szakemberek segítségével. Célja az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körű megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése. Az MWSzT célja továbbá, hogy tagjaiból segítő közösséget kovácsoljon, folyamatosan tájékoztassa őket minden fontos hírről, eseményről, valamint összejöveteleket és tapasztalatcseréket szervezzen. Feladatának tekinti még a szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozását, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatását, együttműködve a külföldi és magyar szervezetekkel. Az MWSzT tevékenysége az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. A társaság a RIROSZ és az Európai WS Szövetség alapító tagja. Tagszervezete ezen kívül az ÉFOÉSZ–nak és az ÉTA Országos Szövetségének is.

Honlap: www.williams.org.hu / https://www.facebook.com/mwszt

(forrás: Magyar Williams Szindróma Társaság, VM Komm)
hirdetés

Könyveink