2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Gundel Takács Gábor beállt a gyermekgyógyítók közé

Podcastot indít a Bethesda Gyermekkórház

Egy csésze egészség címmel indított podcastot a Bethesda Gyermekkórház, az első beszélgetésben az ADHD és a kütyühasználat a téma.

„Bárcsak meghívhatnánk mindenkit egy csésze teára és válaszolhatnánk minden felmerülő gyermekgyógyászati kérdésekre” – így szól a Bethesda podcast csatornaleírása a Spotify-on.

A podcastben Gundel Takács Gábor beszélget a kiválasztott szakemberekkel, ő maga nemcsak riporterként, de apaként is meri szembesíteni a leggyakoribb tévhitekkel, kérdésekkel a megszólaló bethesdás orvosokat, terapeutákat. Havonta jelentkeznek új részekkel a klasszikus podcast csatornákon, de videóként is elérhetőek a tartalmak a kórház YouTube csatornáján, Insta, Tiktok oldalán.

Fotó: Bethesda Gyermekkórház
Fotó: Bethesda Gyermekkórház

Rengeteg kérdést kapunk szülőktől a gyermekgyógyítás minden területéről napról napra, a szülők bizonytalanok, hiteles információra van szükségük, és hálásak minden megosztott információért. Azt tapasztaljuk, hogy sokkal tudatosabbak az egészségügyi információk megszerzésében, ha a gyerekükről van szó. Ezért indítottuk útjára az Egy csésze egészség podcastot, amely 20-25 percben dolgoz fel egy-egy olyan gyermekgyógyászati témát, amely a legtöbb kérdést veti fel az hétköznapokban. Az édesanyáknak kevés ideje van, egy-egy csésze kávé mellé készítettük tartalmainkat, cél volt, hogy tömören, érthetően, szellemesen beszéljünk a gyerekek egészségéről, betegségeiről. Miért pont podcast? Folyamatosan alkalmazkodnunk kell a tartalomfogyasztási szokásokhoz, a mai felgyorsult világban a podcast egyszerre jelent minőségi kikapcsolódást és a tájékozódás lehetőségét – avat be Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs igazgatója.

Az első évadban olyan témák kerülnek feldolgozásra, mint a figyelemzavar, a láz- és a sürgősségi osztályon megjelenő leggyakoribb betegségek, a szoptatás, csecsemők táplálása, annak zavarai, a gyerekkori mozgásfejlődés, a fájdalom és annak megküzdési módszerei és az égésprevenció, mint a kórház kiemelt szakterülete.

Nem volt kérdés, hogy részt veszek ebben a sorozatban: egy szülő, akinek egészségesek a gyermekei, csak hálát adhat az életnek és mindenben segít azoknak, akiknek küzdeniük kell ezért – válaszolta Gundel Takács Gábor a kérdésre, hogy miért is vállalta el a gyermekgyógyító műsor vezetését.

A podcast adások az Alma Gyógyszertárak és a Bethesda Kórház Alapítvány támogatásával valósulnak meg.

hirdetés

Könyveink