2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Németországban most javasolják a Covid-vakcina felvételét

A német egészségügyi miniszter elsősorban a veszélyeztetett csoportoknak ajánlja a védőoltást, mert az ünnepek idején megnövekszik a fertőzés veszélye, írja a hvg.hu.

Három héttel karácsony előtt most van az optimális ideje annak, hogy a veszélyeztetett csoportok megkapják a Covid-19 elleni védőoltást – figyelmeztette honfitársait Karl Lauterbach egészségügyi miniszter, akivel kapcsolatban a Deutsche Welle kiemeli, hogy maga is járványszakértő. Az időzítés azért fontos, mert idő kell, amíg a védőoltás kifejti hatását, márpedig a karácsonyi-újévi időszak a nagy összejövetelek ideje, tehát a járványveszély fokozott.

Németországban a védőoltásokkal foglalkozó szakmai központ évi egy injekciót javasol a koronavírus ellen azoknak, akik valamilyen veszélyeztetett csoporthoz tartoznak. Az egészségügyi miniszter figyelmeztette a német közvéleményt, hogy ez a vírus nem olyan, mint a hagyományos influenzáé, annál veszélyesebb, különösen azoknak, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

1700 új Covid megbetegedés jut 100 ezer emberre minden héten – ismertette Karl Lauterbach. – Különösen az okoz gondot, hogy a megbetegedések zömét olyan omikron-variáns okozza, amely ellenálló lehet egyes védőoltásokkal szemben – idézi a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink