2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Nárcisz padot avatnak Óbudán

“Nem vagy egyedül" – hirdeti ez év októberétől egy kedves pad egy óbudai játszótéren – írja közleményében a Magyar Hospice Alapítvány.

A Holdudvar második alkalommal ad otthont a Magyar Hospice Alapítvány őszi szemléletformáló programjának, a Nárcisz ültetésnek.

Ez alkalommal idén az ültetés mellett Nárcisz Padot avatnak a JÓbuda Közösségi Alapítvány támogatásával. A 2023 nyarán elnyert pályázati összegből egy padot terveztettek és készíttetek el, amelyet a Holdudvar játszótéren helyeznek el. A padra az alapítvány ars poetica-ja is rákerült: “Nem vagy egyedül" – hirdeti, és vár mindenkit egy jó beszélgetésre, csendes szemlélődésre a hétköznapok rohanása közepette.

A pad szimbolizálja, hogy mekkora erő lehet egy közösségben, melynek tagjai egyként vállalt szolidaritással fordulnak a társadalom beteg, elesett vagy támogatásra szoruló tagjaihoz.

Az avatási ünnepségen jelen lesznek Muszbek Katalin az alapítvány igazgatónője, Kiss László Óbuda polgármestere és a 3. kerületi óvodások, iskolások és nevelőik.

A Magyar Hospice Alapítvány eseményein, programjain nyíltan, kötetlen, laikusok számára is érthető módon kommunikál az életvégi méltóság fontosságáról. Edukációs programjaikon a gyermekek, pedagógusaik és hozzátartozóik számára szemléltetik az élet körforgását a születéstől az elmúlásig. A tabutémák megtörésén túl cél az is, hogy a gyerekek érettségüknek megfelelően szerezzenek ismereteket a törődés, gondoskodás jelentőségéről, és cselekvő szolidaritást vállaljanak társaikért.

hirdetés

Könyveink