2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Megszülettek a babák a kétméhű édesanyától

Mindkét méhében babát várt egy alabamai nő, aki az uterus didelphys nevű genetikai rendellenességgel, vagyis kettős méhűséggel született, írja az RTL.hu. Ez azt jelenti, hogy Kelsey Hatcher két méhszájjal, méhnyakkal és dupla méhvel született.

Ez az állapot rendkívül ritka, ezer nőből legfeljebb három születik két méhszájjal, és annak az esélye pedig, hogy mindkettőben terhes legyen, jóformán egy az egymillióhoz.

Az IFL Science cikke szerint a gyermekek világra jöttek. Kelsey Hatcher az Alabama Egyetem birminghami kórházában örülhetett kislányainak, Roxi december 19-én este 7:45-kor, Rebel pedig december 20-án reggel 6:10-kor született meg, a kicsiknek így különböző születésnapjuk van.

A szülést a 39. héten indították be, mindkét gyermek világrajöttét külön szülésznő segítette. Az édesanya a jobb méhében már kétszer volt várandós, a baba feje alacsonyabban helyezkedett el, a szülés gyorsabban haladt azon az oldalon. Kelsey lényegében a bal méhben vajúdott, miközben a jobb oldalon egyidejűleg a szülés utáni folyamatok zajlottak. Összehúzódásai voltak a B babával, miközben szoptatta az A babát – mondta dr. Shweta Patel szülészorvos.

Hatchernél 17 éves korában diagnosztizálták állapotát, mostani, 32 éves korában bekövetkezett terhessége előtt három tipikus várandósságot élt át. Dr. Shweta Patel szerint igazi orvosi meglepetés volt, hogy mindkét méhben gyermek fejlődött.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink