2024. június. 23., vasárnap - Zoltán.
hirdetés
hirdetés

Meghalt dr. Romics Imre

Türelemmel és példamutató kitartással viselt hosszú betegség után, életének 78. évében elhunyt dr. Romics Imre professzor, a Semmelweis Egyetem meghatározó alakja.

Dr. Romics Imre egész élete a Semmelweis Egyetem szolgálatában telt. Itt tanult, dolgozott, volt tanszékvezető és alkotott kiemelkedő tudományos karriert, írja nekrológjában az Urológiai Klinika nevében dr. Nyirády Péter.

1997 és 2012 között a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának vezetőjeként tevékenykedett, ahol számos szakmai és tudományos sikert ért el. Romics professzor nagyszámú hazai és nemzetközi kitüntetés birtokosa volt, és tagja volt több rangos szakmai testületnek és társaságnak.

2020-tól egészen haláláig a Semmelweis Egyetem újság szerkesztőbizottságának elnökeként segítette a lap készítését.

Két sikeres gyermek édesapja volt, és életében orvosként mindig a betegek legjobb ellátása és gyógyítása volt a legfontosabb számára. Szakmai tudása és emberi hozzáállása révén pótolhatatlan veszteség érte a tudományos és orvosi közösséget.

Dr. Romics Imrét a Semmelweis Egyetem saját halottjának tekinti, emlékét mély tisztelettel és szeretettel őrizzük. Nyugodjon békében.

Hamvasztás után búcsúztatása és gyászmiséje később megadott időpontban a Szent Anna templomban lesz.

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink