2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.
hirdetés

Meghalt Alföldy Ferenc professzor

A Magyar Szervátültettek Szövetsége tudatta: Alföldy Ferenc professzor, akinek neve legenda, és akinek nagyon sokan köszönhetik az életüket, életének 80. évében örökre elaludt.

Alföldy professzort utolsó útjára a családja szűk körben szeretné elkísérni, de nyár végén lehetőséget adnak mindenkinek egy templomi mise keretében a búcsúzásra, közli a szervezet a Facebookon.

Mint a Weborvos írja, az Állami Díjas professzor, egyetemi tanár, 1969 óta dolgozott a Semmelweis Orvostudományi Egyetem 1. sz. Sebészeti Klinikán, illetve (1994-től) a SE Transzplantációs és Sebészeti Klinikán, (1994-2001 között) mint igazgatóhelyettes és egyetemi tanár. Kórbonctanból és kórszövettanból (1969), sebészetből (1974) és nephrológiából (1984) szakvizsgázott.

Részt vett a hazai szervezett, rendszeres vese-átültetési program kialakításában. Fontos szerepe volt aTranszplantációs és Sebészeti Klinika megszervezésében, és 1995-ben a májátültetési program elindításában. 2002-03 között a klinika igazgatója volt. 2002-ben vonult nyugdíjba.

Nyugdíjázása után sem mondott le betegedukációs munkájáról, írásaival is a pácienseket segítve. Azon orvosok egyike volt, akik a feszített munkatempó ellenére mindig is készséggel állt a sajtó rendelkezésére, felismerve annak fontos szerepét az ismeretterjesztésben.

Néhány hónappal ezelőtt készített vele interjút a Magyar Szervátültetettek Szövetsége portálja, ebben mesélt izgalmas és szakmailag lenyűgöző életútjáról.

(forrás: Facebook, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink