2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Megállapodás született Tunéziával az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről

Megállapodás született Tunéziával a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, így csütörtöktől a koronavírus ellen beoltott magyar állampolgárok a vakcina típusától függetlenül negatív PCR-teszttel szabadon beutazhatnak az országba, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tuniszban.

A tárcavezető tunéziai kollégájával, Oszman Dzserandival tartott közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az észak-afrikai állam népszerű utazási célpont, ahol a világjárvány előtt, 2019-ben mintegy 15 ezer magyar turistát regisztráltak.

A kormány a mostanival együtt eddig huszonhat országgal kötött kétoldalú egyezményt az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről.

A felek ezt megelőzően megállapodást írtak alá a szociális, a diplomáciai képzési, a kulturális és az egészségügyi, valamint a magyar Eximbank és a tunéziai Nemzeti Mezőgazdasági Bank közötti együttműködésről.

*

Magyarország a NATO-együttműködés keretében tíz lélegeztetőgéppel, ezen felül pedig 150 ezer dózis oltóanyaggal segíti Tunézia védekezését a koronavírus-járvánnyal szemben, ezzel is hozzájárulva az ország stabilitásához.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink