2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Megalakult a GE HealthCare alapítványa

A GE HealthCare orvostechnológiai örökségére építve a GE HealthCare Foundation célja a személyre szabott egészségügyi ellátáshoz való méltányos hozzáférés elősegítése, első lépésként világszerte a várandós anyák egészségének megőrzésére összpontosítva.

A GE HealthCare (Nasdaq: GEHC), az orvostechnikai eszközök, digitális megoldások és a molekuláris diagnosztika világszerte vezető innovátora bejelentette jótékonysági szervezetének, a GE HealthCare Foundation-nek a létrehozását. Az alapítvány a GE HealthCare-től különálló jótékonysági szervezetként működik, és a személyre szabott egészségügyi ellátáshoz való méltányos hozzáférés elősegítésére összpontosít.

A GE HealthCare Alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyenek célja, hogy az egészségügyi ellátást elérhetőbbé, emberközpontúbbá és rugalmasabbá tegyék – és akik végső soron arra törekszenek, hogy felszámolják azokat a korlátokat, amelyek megakadályozzák a kevésbé ellátott közösségek méltányos egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését. Első lépésként világszerte a várandós anyák egészségének megőrzésére összpontosítva az alapítvány egy kritikus igénnyel foglalkozik: kétpercenként hal meg egy nő terhességgel vagy szüléssel összefüggő szövődmények miatt, amit súlyosbít az alapellátásban és a szülésznői szakemberek számában világszerte tapasztalható súlyos hiány. 

– A GE HealthCare Alapítvány a GE HealthCare azon célkitűzése mentén jött létre, hogy biztosítsa az egészségügyi ellátáshoz történő méltányos hozzáférést, azáltal, hogy csökkenti azokat a korlátokat és akadályokat, amelyekkel a kevésbé ellátott közösségekben élők szembesülnek – mondta Danielle Halstrom, a GE HealthCare Alapítvány elnöke. – Amikor azt vizsgáltuk, hova összpontosítsuk az alapítvány első programjait, az édesanyák és babák ellátásában tapasztalható világszintű hiányosságok egyértelműen jelezték, hol kell a munkát elkezdenünk. Alapítványunk tevékenységének megkezdésével örömmel várjuk, hogy a vállalatunk küldetésének megfelelően, amely a minél szélesebb körben történő egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés biztosítását tűzte ki céljául, kiterjeszthessük munkánkat más területekre is.

Fotó: GE HealthCare
Fotó: GE HealthCare

Az elismert tevékenységeket folytató civil szervezeteknek nyújtott támogatások révén az alapítvány a speciális anyagondozáshoz való hozzáférés elősegítésére fordítja jótékonysági erőforrásait. Ezzel egyidejűleg a szakemberek képzését is ösztönzi, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő támogatás a terhesség és a szülés teljes ideje alatt és ezáltal életeket lehessen megmenteni.

Az alapítvány első támogatottjai:

Az Urban Institute, egy nonprofit kutatószervezet, amely adatokkal és alátámasztó érvekkel segíti elő a társadalmi mobilitást és a méltányosságot. Az Alapítvány az Egyesült Államok Medicaid irányelveiről és gyakorlatairól készülő nyilvános tudásbázis létrehozását finanszírozza, amely a mesterséges intelligencia és az algoritmikus módszerek alkalmazásához kapcsolódik, annak érdekében, hogy a várandós anyák egészségi állapotában mutatkozó különbségeket csökkentésék.

● A Lwala Community Alliance, egy közösség által vezetett kezdeményezés, amely a kenyai várandós anyák és csecsemők halandóságával foglalkozik. A partnerség révén az Alapítvány a szülészeti ultrahanggal kapcsolatban képzés, technológia és oktatási anyagok biztosítását finanszírozza kenyai nővérek és klinikai szakemberek számára annak érdekében, hogy időben felismerjék a beavatkozás szükségességét.

Black Mamas Matter Alliance (BMMA), a fekete nők és feketék által vezetett születési és reproduktív igazságszolgáltatási szervezetek és szakemberek országos hálózata. Az Alapítvány támogatása segíti a BMMA-t, hogy a Black Maternal Health Week kampány segítségével felhívja a figyelmet és kézzelfogható javulást érjen el a fekete anyák egészségének megőrzésével kapcsolatban, és képzéssel segítse a Black Maternal Health Incubator Hub-ot, amely a szülészeten, perinatális ellátásban résztvevő szakmemberek számára létrehozott oktatási központ.

Az ECHO projekt, amely az indonéziai közegészségügyi szakemberek közötti kapacitás, reziliencia és együttműködés növelésére összpontosít. Az Alapítvány a régióban működő egészségügyi alapellátási központok kapacitásbővítését finanszírozza, hogy sikeresen folytassák az anya és gyermek egészségügyi ellátást – olyan témákat érintve, mint az anyai táplálkozás és a gyermekek fejlődésének elmaradása, a koraszülött - és újszülött anyagondozás és a biztonságos szülés, valamint a családtervezés.

Az alapítvány elkötelezett amellett, hogy támogassa a vezető nonprofit szervezeteket az anyák és csecsemők egészségének és biztonságának megőrzése érdekében a kevésbé ellátott és kiszolgáltatott közösségekben. Az alapítvány ezt a tevékenységét az elkövetkező években további fókuszterületekre fogja kiterjeszteni.

A fenti programokon kívül az alapítvány támogatja a humanitárius segélynyújtást természeti katasztrófák és válságok idején, valamint egy munkatársak adományozásához kapcsolódó támogatási programot az Egyesült Államokban dolgozó kollégák részére.

(forrás: GE HealthCare Magyarország)
hirdetés

Könyveink