2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Már a kasszánál is oltakozhatnak a bécsiek

Bécs Városa újabb oltási akciót indított. A REWE-csoporttal való megállapodás értelmében augusztus 25-től a bécsiek már a Billa, Billa Plus és Penny áruházakban való bevásárlás alkalmával is beoltathatják magukat koronavírus ellen.

Az oltóhajó, oltóbusz, oltóvillamos és stephansdomi oltókampány után itt a legújabb bécsi akció: a vásárlás közbeni oltás. Az osztrák főváros és a REWE-csoport együttműködésének köszönhetően 2021. augusztus 25-től a bécsiek a Billa, Billa Plus és Penny áruházaknál is kaphatnak koronavírus elleni vakcinát. Az ideiglenes "oltókonténerek" a Billa Plus áruházak bejáratánál, a Penny áruházak a belső terében, illetve a Billa parkolójában lesznek felállítva. Mint megszokott, előzetes jelentkezés nem szükséges, a vásárlók így akár helyben, spontán is dönthetnek. Az oltás mindenki számára ingyenes, és természetesen vásárolni sem kötelező hozzá. Helyszínenként naponta körülbelül 150 embert tudnak beoltani. Akik megkapták a vakcinát, köszönetképpen egy gyömbéres-almás gyümölcslevet, vagy egy energiaitalt kapnak ajándékba.

Michael Ludwig polgármester sajtótájékoztatót tart © C.Jobst/PID
Michael Ludwig polgármester sajtótájékoztatót tart © C.Jobst/PID

Mint ismeretes, Bécs nagy erőkkel dolgozik azon, hogy minél többen legyenek beoltva még a negyedik hullám előtt, ezt pedig úgy igyekeznek elérni, hogy ők viszik az oltást az emberekhez. Eddig 64.000 bécsi élt az időpont nélküli oltás lehetőségével.

(forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája)
hirdetés

Könyveink