2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Magyarországon aggódnak legjobban az egészségügy miatt

A világ lakosait a vírus után a munkanélküliség, az egészségügy helyzete, a szegénység jobban aggasztja, mint a korrupció, közli a 24.hu.

Az Ipsos friss kutatásában világszerte csaknem húszezer embert  kérdezett arról, mit tartanak a legfontosabb problémáknak. A globális kutatócég április végi, 28 országot érintő felméréséből (What Worries the World) kiderült, hogy a koronavírus-járvány dacára sokat javult a világ lakosságának hangulata. Az elsőszámú aggodalmat a nemzetközi mérésben először megjelenő világjárvány jelentette. Az átlag 61%-os említés a kutatássorozat történetének legmagasabb mért értéke volt. 28 országból 24-ben ez szerepelt az első helyen. A legmagasabb említést Malajziában (85%), Nagy-Britanniában (77%) és Ausztráliában (74%) mérték, a pandémiát az oroszok és a kínaiak alig negyede nevezte meg kritikus problémának.

A világ lakosait a vírus után a munkanélküliség, az egészségügy helyzete, a szegénység jobban aggasztja, mint a korrupció. A magyarok az átlagosnál komorabban látják a jelenlegi helyzetet, a kétharmados többség (67%) szerint nem jó irányba haladnak a dolgok az országában. Az áprilisi adatok ugyanakkor  egy javuló tendenciát tükröznek. A magyarok is járványtól tartanak leginkább, ezt 10-ből 6-an említették (61%), de csaknem ugyanannyi válaszadót (59%) nyugtalanít az egészségügy helyzete is. Az Ipsos szerint az 59%-os aránnyal Magyarország az első helyet szerezte meg a 28 vizsgált ország közül, írja a lap.

A 24.hu teljes információja

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink