2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.
hirdetés

Lúgos orvos: 25 millió forint kártérítésre kötelezték

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet: Bene Krisztiánnak 25 millió forintos kártérítést kell fizetnie – írja a Telex.

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet. Bene Krisztiánnak 15 napja lesz arra, hogy 25 millió forintot fizessen Renner Erikának – tudta meg a Telex. A jogerős büntetését töltő férfinak kell állnia a közel 500 ezer forintos perköltséget és a 2 millió forintos fellebbezési illetéket is.

„Nyolc és fél év után nem nekem kellett megint bizonygatni, hogy ez tényleg megtörtént velem. Nyolc és fél év után végre valaki leírta az igazságot” – így reagált a portálnak Renner Erika, miután megtudta az ítéletet.

Bene Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és bár a büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták, a kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak.

A jogerős ítélet indoklása szerint a férfi Renner Erikát „a nőiségében alázta meg, és fájdalmas sérüléseket okozott”, aminek következtében Erika „alapvető életfunkcióiban és mindennapos élettevékenységeiben” most is korlátozott. „Soha nem lesz képes teljes értékű életet élni, pszichés állapotromlása olyan mértékű, ami további gyógyszeres és pszichoterápiás kezelését teszi szükségessé.” A nemi szerv funkciója károsodott, a kielégítő nemi élet ebben a helyzetben pedig nem lehetséges.”

Mivel az egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy Bene Krisztián ki akarja játszani az utolsó, még a nevén szereplő nagy értékű vagyont, Renner Erika és ügyvédje úgynevezett biztosítási intézkedés iránti kérelmet nyújtott be a bíróságra. Autói után ugyanis Bene az egyik nagyobb értékű ingatlanjától is szabadult volna, vélhetően azért, ha sor kerülne arra, hogy áldozatának több millió forintos kártérítést kelljen fizetni, ne legyen elegendő fedezete. A Fővárosi Törvényszék viszont elrendelte a „pénzkövetelés biztosítását”, az ügy pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához került. A végrehajtók végül május 7-én leltárba vették és biztosították a férfi ingóságait, és a fővárostól néhány kilométerre található, több száz négyzetméteres ingatlanját.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink