2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Lila lufikon szálltak a gyerekek jókívánságai az ég felé

Az óvodások beteg társaiknak szánt jókívánságaikat lila léggömbökre erősítették, majd közösen repítették fel a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. Hétfő délelőtt több száz környezetbarát lufi szállt az ég felé. A Hallják meg az égiek jókívánságainak elnevezésű akciót a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2016 óta minden évben megrendezi.

Nagyon fontosnak tartom, hogy az egészséges társadalom viselje szívén a betegek, a beteg gyermekek sorsát. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány ezért is rendezi meg a betegek világnapja alkalmából minden évben ezt a figyelemfelhívó akciót. Az immár kilencedik alkalommal megtartott rendezvényen az óvodások megfogalmazták a beteg társaiknak szánt jókívánságaikat, vágyaikat, remélve, hogy az égiek teljesítik azokat – mondta a hirek.unideb.hu-nak Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi tanára, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az ilyen akcióknak felmérhetetlen a hatása. A Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályon 15 ágyon kezelünk leukémiás és egyéb daganatos betegségben, vérképzőszervi rendellenességben szenvedő gyerekeket. A legmodernebb terápiákat alkalmazzuk, de úgy gondoljuk, hogy nagymértékben segíti gyógyulásukat, ha az egészséges társaik gondolnak rájuk, és jókívánságaikkal támogatják őket – hangsúlyozta a professzor.

Fotó: unideb.hu
Fotó: unideb.hu

 

 

(forrás: Debreceni Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink