2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Lezárult a hamis oltási igazolások miatti nyomozás a teniszszövetségben

Nem találtak bizonyítékot, és megszüntették a nyomozást a teniszszövetségben a hamis oltási igazolásokkal kapcsolatban – írja a Sportal.

2022 februárjában derült ki, hogy covid-tesztekkel csalhattak magyar teniszezők, és a játékosok, edzők hónapokon keresztül hamis PCR-tesztekkel utaztak külföldi versenyekre. A teniszezőknek hamis PCR-teszteket készítő orvost végül felfüggesztették.

Lázár János akkor azt mondta, „egyetlen szabálytalanság sem maradhat következmények nélkül”, és a szövetség fegyelmit kezdeményezett többek ellen, illetve rendőrségi feljelentést is tett. Lázár a tavaly május 31-i közgyűlésen közölte, 27 embert hallgatott meg az ellenőrző bizottság, és arra jutott, valószínűleg történtek ilyen esetek, de saját eszközeivel bizonyítani nem tudta.

A nyomozást néhány hete végül a rendőrségen is megszüntették bizonyítékok hiányában. A BRFK azt közölte, hogy „az eljárás során gyanúsítotti kihallgatás nem történt, a nyomozást (...) – mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése – a nyomozóhatóság február 22-én megszüntette”.

A botrány miatt kirúgott személyek azóta visszaszivárogtak a sportág életébe – írja a Sportal nyomán a 444.hu.

(forrás: Sportal, 444.hu)
hirdetés

Könyveink