2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Koronavírus emlékművet állítanának

A Kisalföld szerint koronavírus emlékmű felállítását kezdeményezi a Soproni Városszépítő Egyesület és a Perkovátz-Ház Baráti Kör.

Mint a lap írja: az emlékművet a koronavírus soproni és környékbeli áldozatai, valamint a járvány elleni küzdelemben helytállók tiszteletére állítanák a kezdeményezők. A Soproni Erzsébet Oktató Kórház kertjében, a főbejáratot a főépülettel összekötő út oldalában helyeznék el az alkotást.

A Soproni Városszépítő Egyesület és a Perkovátz-Ház Baráti Köre megkérdezi Sopron és a város vonzáskörzetében, a történelmi Sopron vármegye magyar oldalán élő lakosság és a vállalkozások véleményét. Azt szeretnénk megtudni, hogy támogatják-e a koronavírus emlékmű felállítását, illetve egyetértenek-e a javasolt helyszínne, mondta Perkovátz Tamás, a gondolat elindítója. Arra is kíváncsiak természetesen, hogy hajlandók-e anyagilag támogatni a kezdeményezést.

A kérdőív a www.koronavirusemlekmusopron.com honlapon tölthető ki és ugyanott lehet a véleményüket is megfogalmazni legkésőbb május 31-ig. Mint a lap megjegyzi: nem Sopron lenne az első település a vármegyében, ahol megemlékeznek a Covid áldozatairól és a közös harcról. A rábacsécsényi önkormányzat egy könnycseppet szimbolizáló kőoszlopot állíttatott a falu központi helyén.

(forrás: Kisalföld Online)
hirdetés

Könyveink