2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.
hirdetés

Kiváló szakdolgozókat jutalmaztak

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ nyolc szakdolgozója vehetett át elismerést kiváló színvonalú és példamutató szakmai munkájáért pénteken az intézményben rendezett ünnepségen. A Kiváló Dolgozó Kitüntetést és Jutalomdíjat minden évben a magyar ápolók napjához kapcsolódóan adják át.

A 2021. január elsejével megvalósult integrációnak köszönhetően a Klinikai Központ mintegy 6500 munkatársából több mint négyezren szakdolgozóként tevékenykednek a betegek gyógyulásáért. Az elnök kiemelte: az intézményben az elmúlt évek nagy ívű, dinamikus fejlődése a pandémia alatt is folytatódott, és a nehézségekkel teli időszakban is számtalan lépést tettek a betegellátó tevékenység folyamatos fejlesztéséért. Ez pedig a szakdolgozók segítő együttműködése nélkül nem valósulhatott volna meg.

Az ápolás nagyon szép, nemes, ugyanakkor nehéz feladat, egy olyan hivatás, ami erős embert és kitartást kíván. Az elmúlt évtizedekben a szakdolgozók nemcsak kiváló ápolók, hanem – alkalmazkodva a 21. század kihívásaihoz – az ápolás, betegellátás mellett számos tevékenységet, például oktatást, kutatást, szűrést, egészségnevelési munkát végeznek a betegek szolgálatában, a Klinikai Központ és a Debreceni Egyetem érdekében. A szakdolgozónak, hivatás, magabiztos szaktudást és egy életen át tartó tanulást igényel. A Klinikai Központ vezetősége számára fontos, hogy elismerje és ünnepelje azt az áldozatos munkát, amit napról napra szakdolgozók végeznek – hangsúlyozta Gál Mária, a DE Klinikai Központ ápolási és szakdolgozói igazgatója.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetést és Jutalomdíjat idén 

  • Iványi Bertalan műtőssegéd (KGYC Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály) 
  • Jámborné Szikszai Piroska orvosírnok (Belgyógyászati Klinika „A” épület)
  • Káplár Etelka asszisztens (Igazságügyi Orvostan)
  • Kissné Kalocsai Erika műtős szakasszisztens (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)
  • Sólyom Aranka betegirányító asszisztens (KGYC Fürdőgyógyászati Centrum)
  • Szikszayné Tóth Emese ápoló (Sebészeti Klinika) 
  • Tömöriné Madácsi Judit felnőtt intenzív szakápoló (Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika, Szívsebészet)
  • Törösné Sipos Edit gazdasági előadó (KGYC Sebészeti Klinika, Végtagsebészet)
  • vehette át a Klinikai Központban rendezett pénteki ünnepségen, közölte az egyetem.

Forrás: Debreceni Egyetem
Forrás: Debreceni Egyetem

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink