2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Katonákat akarnak a kórházakba az olasz egészségügyi dolgozók

Tavaly 16 ezer betegek és hozzátartozók által okozott fizikai és szóbeli támadás és inzultus érte az olasz kórházak dolgozóit, írja az Economx.

Az  olaszországi orvosok és ápolók szakszervezetei felszólították a hatóságokat, hogy fontolják meg a hadsereg bevonását a kórházakban, válaszul a betegek és hozzátartozóik által elkövetett támadások egyre gyakoribbá válására, amely országszerte felháborodást váltott ki – írja az Economx.

Antonio De Palma, az ápolók szakszervezetének országos elnöke azt mondta, hogy megdöbbentette az erőszakhullám.

Az elmúlt 10 évben soha nem volt dokumentálva a brutalitás ilyen foka. Soha nem értük el a veszély és az agresszivitás ilyen szintjét. Sürgősen felszólítjuk a belügyminisztert, hogy foglalkozzon a helyzet komolyságávaé. Feltétlenül fontolóra kell venni a hadsereg bevetését az egészségügyi intézményekben. Nem várhatunk tovább – mondta.

Az Ápolói Rendek Országos Szövetsége „tűrhetetlennek” ítélte az  egészségügyi dolgozók elleni bűncselekményeket, és a hatóságoktól kért segítséget a biztonságos munkakörnyezet eléréséhez.

Loreto Gesualdo, az Orvosi-tudományos Társaságok Olasz Szövetségének (FISM) elnöke olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely három évre felfüggeszti az egészségügyi ellátáshoz való szabad hozzáférést azok számára, akik egészségügyi dolgozókat bántalmaznak vagy egészségügyi létesítményeket rongálnak. 2023-ban csak az olasz kórházakban több mint 16 ezer szóbeli és fizikai támadást jelentettek az orvosok és ápolók ellen.

Tumisu képe a Pixabay -en.
Tumisu képe a Pixabay -en.

(forrás: Economx)
hirdetés

Könyveink