2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Kardiotanösvénnyel bővült az Út az egészséghez program

Az iszkaszentgyörgyi kastélyparkkal bővült tovább a Budapesti Szent Ferenc Kórház szív- és érrendszeri betegségek megelőzésért létrehozott kardioösvény-programja, közölte az aktív Magyarországért felelős államtitkárság pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Az Út az egészséghez elnevezésű programban eddig a Szent Ferenc kórház és a helyi önkormányzat országosan kilenc helyszínen létesített egészségmegőrző és rehabilitációs célú túraösvényeket. Az egészségesek esetében a megelőzést, a szív-érrendszeri, a magasvérnyomás-betegséggel élők, cukorbetegek esetében pedig a szövődmények kialakulásának megelőzését, késleltetését célozzák a túraösvények.

A legújabb tanösvény az aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával, az Aktív Magyarország Program részeként valósult meg.

Révész Máriusz államtitkár az átadón elmondott beszédében úgy fogalmazott: "Az államtitkárság az elkövetkező időkben a népegészségügyi termékadó 10 százalékos felajánlásaiból további tanösvények kiépítését és működtetését is támogatja annak érdekében, hogy minden magyar számára elérhető legyen az Út az egészséghez program".

Az iszkaszentgyörgyi tanösvény a Budapesti Szent Ferenc Kórház szakmai irányításával, az iszkaszentgyörgyi önkormányzat gondozásában és a Gajavölgy Egyesület közreműködésével valósult meg.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink