2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Jubilánsait köszöntötte a debreceni orvostudományi kar

Vas-, gyémánt- és aranydiplomát vehettek át a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán 65, 60, illetve 50 éve végzett szakemberek.

Önök hatvanöt, hatvan, illetve ötven éven át szorgalmasan és esküjükhöz híven odaadó munkával szolgálták a magyar egészségügyet és szereztek elismerést, megbecsülést itthon és külföldön hazánknak és az Alma Maternek. Köszönet és tisztelet áldozatkészségükért, becsületes helytállásukért. Legyen életpályájuk példaértékű a fiatal kollégák számára – mondta ünnepi köszöntőjében Németh Norbert, az Általános Orvostudományi Kar oktatási dékánhelyettese.

Vasdiplomát idén ketten, gyémántdiplomát harmincan, aranydiplomát pedig hetvenhatan igényeltek az Általános Orvostudományi Kartól. A jubilánsok nevében Tóth Zoltán professor emeritus köszönte meg, hogy kérésükre orvosi diplomájuk átvételének hatvanötödik, hatvanadik, illetve ötvenedik évfordulója alkalmából a kar vas-, gyémánt- és aranydiplomát adományozott. A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika korábbi igazgatója beszédében felidézte az egyetemi éveket és iskolateremtő professzorainak tevékenységét.

A nagy tudású és tapasztalatú professzoraink, oktatóink mindent elkövettek, hogy a korszerű tudományos, szilárd szakmai, elméleti és gyakorlati ismeretekkel felvértezve gyakorolhassuk majd választott hivatásunkat. Professzoraink viselkedése, Szabó Gábor, Krompecher István, Endes Pongrác igényessége, arisztokratikus eleganciája, Árvay Sándor, Szeleczky Gyula, Dán Sándor, Molnár László, Kulin László kapcsolata a betegekkel, embersége, empátiája, betegcentrikussága rendkívül nagy hatással volt viselkedésünkre, értelmiségivé válásunkra – hangsúlyozta a professzor. Hozzátette: az egyetemen szerzett tudás, a szilárd szakmai alapok biztosították az itt végzettek számára az orvostudomány felgyorsult fejlődésének követését, az új gyógyszerek, a legújabb diagnosztikai és terápiás lehetőségek megismerését, megtanulását és alkalmazását.

Mindezért hálásak vagyunk Alma Materünknek, gratulálunk elért eredményeihez, a nemzetközi egyetemi rangsorban elfoglalt helyéhez. Büszkék vagyunk arra, hogy itt végezhettünk, és az intézmény sikereihez mi is hozzájárulhattunk – fogalmazott Tóth Zoltán.

A jubileumi diplomákat a Debreceni Egyetem Aulájában rendezett szombati ünnepségen Németh Norbert dékánhelyettestől vehették át a hatvanöt, hatvan és ötven éve végzett orvosok.

Fotó: unideb.hu
Fotó: unideb.hu

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink