2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Jótékonysági koncertet ad a Medikus Zenekar a Tábitha Ház javára

Jótékonysági koncertet ad a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara november 4-én a Zeneakadémián; a hangverseny teljes jegybevételét a Tábitha Ház, az ország egyetlen működő gyermekhospice intézménye javára ajánlják fel.

A koncerten Verdi Requiemje hangzik el, a jegyvásárlással a résztvevők hozzájárulnak a gyermekhospice intézmény fejlesztési tervének megvalósulásához.

A Semmelweis Egyetem és a Tábitha Ház hosszú távú együttműködési szerződést kötött, amelynek keretében orvosszakmai együttműködés, mobilteam bevezetése és működtetése a gyermek palliatív ellátásban, valamint az orvostanhallgatók, rezidensek és szakápolók képzési lehetőségeinek bővítése is szerepel, olvasható a szervezők közleményében. Mint írják, a törökbálinti Tábitha Ház jelentős részben nyújt segítséget a tartósan otthon gondozott és ápolt, egész napos ellátásra szoruló betegek családjainak is, hogy a testvérekre és egymásra is fókuszálhassanak a szülők.

Az intézményben erre a célra jelenleg öt ágyat finanszíroz a társadalombiztosítás, de egy folyamatban levő fejlesztés keretében várhatóan rövid időn belül megduplázódik az ellátási lehetőség. E mellé a fontos ügy mellé állt a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara, Dubóczky Gergely karmester vezetésével, hogy a kitűzött cél elérését jótékonysági koncerttel segíthessék.

A koncert november 4-én 19 óra 30 perckor kezdődik a Zeneakadémián, a teljes jegybevétellel támogatást nyújtanak egy olyan családi közösségi tér létrejöttéhez a Tábitha Házban, amely a szaksegítség mellett, az otthoni körülményekhez leginkább hasonló, meghitt családi összejövetelekre is alkalmas helyiség kialakítását teszi lehetővé.

A koncerten Dubóczky Gergely vezényletével Giuseppe Verdi Requiemjét adják elő, közreműködik Fodor Beatrix (szoprán), Schöck Atala (alt), Fekete Attila (tenor), Dani Dávid (basszus), a Semmelweis Egyetem Kórusa, Veszprém Város Vegyeskara és a Szent Korona Kórus (Ipolybalog, Szlovákia).

A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarának művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely, tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói. A javarészt szimfonikus felállásban működő zenekar az egyetemi rendezvények rendszeres résztvevője, de több alkalommal adott koncerteket Budapesten, a többi közt a Zeneakadémián, a Müpában, a belvárosi Ferences templomban, az Örkény-kert rendezvényen, továbbá külföldön Bayreuthban, Bernben, Krakkóban, Prágában és Nagyszombatban.

A Medikus Zenekar 2017-ben adott először jótékonysági koncertet a Zeneakadémián, akkor a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája javára, 2018-ban a Magyar Gyermekmentő Alapítványt, 2020-ban az egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáját, 2022-ben a Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskolát támogatták a teljes jegybevétellel.

Az idei, november 4-i jótékonysági koncertről további információ a https://koncert.zeneakademia.hu/mindenprogram/2023-11-04-semmelweis-egyetem-medikus-zenekaranak-jotekonysagi-koncertje-12031 oldalon érhető el.

Forrás: koncert.zeneakademia.hu
Forrás: koncert.zeneakademia.hu

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink