2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Ismét Szűcs Zsuzsannát választották meg az MDOSZ elnökének

Közgyűlésén ismét Szűcs Zsuzsannát választotta meg elnöknek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A tagság szavazatai alapján a következő négy évben is az előző ciklusban elnöki pozíciót betöltő dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember vezeti tovább a szakmai szövetséget. Szűcs Zsuzsanna az MDOSZ munkájában már huszonöt éve vesz részt, előző elnöki ciklusa előtt főtitkár, azt megelőzően pedig több évig a MDOSZ tudományos bizottságának elnöke volt.

Az MDOSZ tagsága Szűcs Zsuzsannának adott újabb négy évre elnöki felhatalmazást. A szakmai szövetség szabályzata szerint két egymást követő cikluson át tölthető be a pozíciót.

A 2028-ig tartó, második ciklusát kezdő elnök dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az egészségtudományok doktorandusza és a Semmelweis Egyetem mesteroktatója.

Huszonötéves szakmai pályafutása során a dietetika több területén dolgozott, hat évnyi klinikai tevékenysége alatt a túlsúllyal élők és a cukorbetegek terápiájában vett részt. Ezt követően tizenhárom évig az élelmiszeripar legnagyobb szereplőit segítette táplálkozástudományi szakértőként.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének huszonöt éve a tagja, elnöksége előtt a tudományos bizottság elnökeként olyan projektekben működött közre, mint például a felnőtteknek és gyermekeknek szóló legfrissebb hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® kidolgozása, melynek hamarosan óvodásoknak szóló változata is várható. Emellett részt vett a GYERE®-Gyermekek Egészsége Program hazai adaptációjában és országossá bővítésében. Két évvel ezelőtt házigazdája volt az Európai Dietetikus Szövetség (EFAD) közgyűlésének, amelyen a 27 EU tagállam dietetikus szervezetét magában foglaló federáció kiadta szakmai állásfoglalását, az ún. Budapest Nyilatkozatot. 2018-2022 között a nemzetközi szakmai szervezet Elhízástudományi munkacsoportjának tagja volt.

Szűcs Zsuzsanna az egyetemi oktató munkája mellett számos médiaszereplésével, publikációjával és előadásával aktív szereplője a tudományos életnek, valamint a nagyközönség körében az egészséges táplálkozás népszerűsítésének. Eddigi munkáját az MDOSZ „Év Tudományos Dietetikusa 2009” díjjal, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelével (2016) és a Pro Dietetica Metabolica (2019) díjjal ismerték el.

Talán az első elnöki megbízásomnál is nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy a tagság ismét nekem adott felhatalmazást szövetségünk vezetésére. Ez számomra azt jelenti, hogy jó az az irányvonal, amit az előző ciklusban képviseltem. Ezt fogom folytatni a következő négy évben is. Az a célom, hogy tovább erősítsem a szövetség szakmai presztízsét úgy, hogy a mindennapokban hiteles és jól hasznosítható táplálkozási ismereteket adunk át a hazai lakosságnak. Azt szeretném, ha az elnökségem alatt a szervezet a szakmaiságot ötvözné a közérthetően átadott tudással. Másik fő feladatomnak pedig továbbra is a dietetikusok hatékony érdekképviseletét tartom, valamint azt, hogy a dietetikusi munka színvonalát a legkorszerűbb hazai és nemzetközi tudományos információk és eredmények folyamatos megosztásával emeljük – mondta az újra megválasztott elnök.

Szűcs Zsuzsanna (Fotó: MDOSZ)
Szűcs Zsuzsanna (Fotó: MDOSZ)

(forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)
hirdetés

Könyveink