2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Ismét bíróság előtt a debreceni orvos és asszisztense

A Debreceni Törvényszéken tárgyalják a jövő héten a hálapénzt elfogadó orvos ügyét, a másik vádlott társa asszisztenseként dolgozott írja a Cívishír.

A szakorvos vádlott 2021. október 1-je és 2022. január 28-a között összesen négy alkalommal vett át különböző összegű készpénzt és egyéb ajándéktárgyat három betegtől és egy beteg hozzátartozójától. Egy alkalommal az egyik betegtől borítékban átvett készpénzből ötezer forintot adott át az asszisztensének, aki azt elfogadta.

Az ügy másodrendű vádlottja a 2023. április 14-én megtartott előkészítő ülésen beismerő nyilatkozatot tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, melyet a bíróság elfogadott. A törvényszék a másodrendű vádlottat bűnösnek mondta ki bűnsegédként elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében, ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, ezen felül 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, valamint 5000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet vele szemben az ügyészi fellebbezés okán nem emelkedett jogerőre, írja a Cívishír.

(forrás: Cívishír)
hirdetés

Könyveink