2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés
hirdetés

Indul az EGÉSZSÉGPART digitális szűrőprogram

2024. június végén Balatonfüreden indul az EGÉSZSÉGPART digitális szűrőprogram, közli a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT).

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2021 nyarán indította útjára digitális egészségügyi szűrőközpontját. Az EGÉSZSÉGPART rendezvénysorozat célja, hogy helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók számára egészségügyi szűréseket biztosítson, valamint interaktív programokkal támogassa az egészségtudatos életmódot.

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikus, ami elsősorban a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak és a káros szenvedélyeknek köszönhető. A leggyakoribb betegségek, mint például a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések rendszeres szűréssel időben felismerhetők, kezelhetők lennének, egészségtudatossággal és életmódváltással pedig megelőzhetőek.

Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kap a bőrgyógyászati vizsgálat, ahol a korábbi Egészségpart szűréseink során minden 8. résztvevőnél találtunk beavatkozást igénylő elváltozást. A korai stádiumban felismert a melanóma hatékonyan kezelhető és a túlélési esélyek jelentősen növelhetők.

Az idei szűrőprogramban a korábbinál is nagyobb szerepet kapnak a digitális és mesterséges intelligencia alapú megoldások. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja helybe megy, a nyári szabadság alatt a strandok közelében tesszük elérhetővé a szűréseket, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat adunk, közölték.
   

cimkék

hirdetés

Könyveink