2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Hivatali és pénzügyi visszaéléssel gyanúsított klinikaigazgató (Frissítve)

A Népszava információi szerint leváltották a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának igazgatóját, hivatali és pénzügyi visszaéléssel gyanúsították meg.

A volt klinikaigazgató töltötte be az Egészségügyi Tudományos Tanács Baranya Vármegyei Etikai Bizottságának elnöki posztját is, ám a traumatológus erről a tisztségéről lemondott.

A Népszava szerint az igazgatót a vizsgálat idejére felfüggesztették az állásából.

Az egyetem vezetése – arra hivatkozva, hogy az ügy folyamatban van – nem kívánt nyilatkozni. A lap tájékoztatást kért az Országos Rendőr-Főkapitányságtól is, ahol időt kértek, keddre ígértek nyilatkozatot. Többször is hívták az állásából felfüggesztett traumatológust is, aki nem reagált.

A kényszerűségből távozó egyetemi tanárt egyébként kollégái kiváló szakembernek tartják, s ezt az állítást erősíti, hogy a pécsi orvos éveken át elnöke volt a Magyar Traumatológiai Társaságnak.

Frissítés:

Mint azt a Népszavának Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta: 3 rendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják a klinikaigazgatót. A feljelentés 2023. május 8-án történt a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, a nyomozás a közelmúltban jutott abba a szakaszba, hogy meggyanúsították a pécsi orvost. A traumatológust november 22-én hallgatták ki, ám ő nem tett vallomást.

Az ügynek további 3 gyanúsítottja van, mindhármukat egy rendbeli, egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggésben elkövetett vesztegetés vétségével gyanúsítják.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink