2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Hatalmas egészségügyi vészhelyzetre készül Oroszország

Az egészségügyi minisztérium listákat készít össze a bevetésre szánt egészségügyi szakemberekről – írja a Business Insider nyomán a Liner.

Egy ukrán katonai tisztviselő szerint ez arra utal, hogy „Putyin a végsőkig akar elmenni, nem törődve az emberi veszteségekkel”, emellett az ország felkészül az ukrajnai invázió által okozott lehetséges áldozatokra – írja a Liner.

Ennek az lehet az oka, hogy nem számítottak ilyen mértékű ellenállásra és veszteségekre az orosz oldalon, továbbá „messze vannak még attól, hogy elérjék a céljaikat” a gyors, meglepetésszerű támadásokkal.

A Plutnyickij egészségügyi miniszterhelyettes által aláírt papírokban az áll, hogy az ország minden részéből fognak orvosokat behívni, az egészségügyi csapatokat pedig arra kérik, hogy azonnal vegyenek részt az életmentésben és az emberek egészségének megőrzését célzó tevékenységekben.

A felsorolt szakemberek között traumatológusok, szív-, állcsont-, arc- és gyermeksebészek, aneszteziológusok, radiológusok, ápolók és fertőző betegségek specialistái szerepelnek, akiket a Szövetségi Orvosi Katasztrófa Központ fog finanszírozni.

(forrás: Liner)
hirdetés

Könyveink