2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetés az orvos bántalmazásáért

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik a sárospataki ügyeleten az orvost bántalmazó férfit, írja az ügyészség közleménye nyomán az RTL.hu.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy orvost bántalmazott Sárospatakon – közölte honlapján az ügyészség az RTL.hu szerint.

A férfi június 4-én, késő este jelent meg az orvosi ügyeleten, vágott kézsérüléssel. Az orvos a sérülést fertőtlenítette és bekötözte, majd közölte az ittas férfival, hogy a sebet csak a miskolci kórházban tudják összevarrni.

A férfi erre feldühödött és veszekedni kezdett az orvossal, aki próbálta kitessékelni a rendelőből, ám a férfi szembefordult vele és hasba rúgta. Az orvos nem sérült meg, ám az egészségügyi dolgozó a feladatainak végzése során közfeladatot ellátó személynek minősül, így a férfit 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

hirdetés

Könyveink