2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Február 5-éig lehet nevezni a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra

Február 5-én éjfélig lehet nevezni a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra, hívta fel a figyelmet a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ).

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

A szövetség 32. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagyíj pályázatot. A korábbi felhívásokra beérkezett 1416 pályaműből 1239 volt megvalósult, sikeres innováció, és a legjobbak közül 240 kapott különböző innovációs díjat, ők alkotják a Magyar Innovációs Klubot.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) huszonnégy év után nemrégiben megújította a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra vonatkozó együttműködési megállapodását négy minisztériummal. A szövetség tájékoztatása szerint az együttműködésről és támogatásról szóló okiratot Csák János kulturális és innovációs miniszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Nagy István agrárminiszter és Lantos Csaba energiaügyi miniszter írta alá. A dokumentumot kézjegyével látta el Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója és Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke, valamint Kiss Ádám István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Innovációs Nagydíj elismerés alapítója.  

A nagydíjat és a többi kategória innovációs díjait az Országház Felsőházi Termében ünnepélyesen adják át 2024. március végén.

A 2023. évi pályázati kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján a https://www.innovacio.hu/nagydij_felhivas.php címen.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink