2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Február 19.: Magyar Ápolók Napja

Az Országos Kórházi Főigazgatóság valamennyi szakdolgozónak köszöni az értékes, odaadó munkáját.

Mint az OKFŐ honlapján olvasható: "Hazánkban Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének. Az első asszony, aki azzal szerzett hírnevet a hazának, hogy a harcban sérült katonák ápolását megszervezte. Olyan szellemi örökséget hagyott ránk, amely a ma és a jövő ápolója számára egyaránt példaértékű. Az elmúlt években megküzdöttünk minden életért a pandémia alatt, a mai napig becsülettel látjuk el a rászoruló ukrajnai menekülteket, közreműködünk az ellátási rendszer átalakításában, a biztonságos körülmények megteremtésében. Nem kevesebb a feladatunk, mint hogy felépítsünk egy új magyar egészségügyet. Az építkezéshez pedig nagyon jó alapok állnak a rendelkezésünkre.

Ápolónak lenni nem csak egy foglakozás. Mi azt tartjuk, hogy az egyik legszebb, legnemesebb, de a legnehezebb hivatás is. Az ápoló magabiztos szaktudásával az orvos biztos segítője, ápolási ellátást végezve a beteg biztos támasza. Az ápolói helytállás a kórház teljes szakdolgozói karának az érdeme. A kórház egy csapat, ahol valamennyi résztvevő hozzáteszi a maga tudását, munkáját a cél eléréséhez, ide értve a vezetés, a szakdolgozók, az orvosok, és a funkcionális területen dolgozók különösen fontos munkáját.

Hivatásunk átértékelődött, diplomás ápolónak, orvosi asszisztensnek, rehabilitációs terapeutának, klinikai/szövettani laboránsnak, védőnőnek lenni ma nem csak végzettséget jelent, hanem példamutatást, büszkeséget is. Tudásunk érték, és csak az versenyképes, ami értékes. Mint ahogyan ma a tehetség vagy a szorgalom maga is érték. És érték az az összetartás is, amely megjelenik minden kórházi osztályon vagy egészségügyi intézményben.

Az örökséget, amelyet kaptunk, úgy visszük tovább, hogy a következő generációk ránk is büszkék lehessenek. Szeretettel várjuk közénk mindazokat a fiatalokat, akik az egészségügyi pályát választják, akik pedig még nem döntötték el merre induljanak az úton, őket bátorítjuk: legyenek ápolók, jelentkezzenek február 21-ig egészségügyi képzésekre."

Forrás: OKFŐ
Forrás: OKFŐ

 

(forrás: OKFŐ)
hirdetés

Könyveink