hirdetés
hirdetés
2021. június. 25., péntek - Vilmos.
hirdetés

Európai Polgár díjra jelölik a magyar egészségügyi dolgozókat

A Magyar Orvosi Kamarát, rajta keresztül szimbolikusan minden egyes magyar egészségügyi dolgozót jelölik idén az Európai Polgár díjra az Európai Parlament (EP) magyar ellenzéki képiviselői, jelentették be maguk a képviselők.

Az Európai Parlament elismerésére a magyar egészségügyi dolgozókat jelölő EP-képviselők között Dobrev Klára, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba és Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK), Cseh Katalin és Donáth Anna, a Momentum Mozgalom, Ujhelyi István, az MSZP, valamint Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője szerepel.

A képviselők az MTI-hez eljuttatott közleményükben hangsúlyozták: a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet soha nem látott feladat elé állította az európai egészségügyi ellátórendszereket és a benne dolgozó szakembereket.

Az orvosok, ápolók és további szakdolgozók az elsők között álltak és állnak most is a vírus elleni harc frontvonalában, saját biztonságukat sem kímélve mentik és mentették az embereket. Egy egész élet hálája is kevés lenne azért az áldozatos munkáért, amivel gyógyítják a betegeket, és reményt adnak a családoknak.

Az elmúlt bő egy év megmutatta, hogy a legnagyobb bajban is számíthattunk a magyar egészségügyi dolgozók tudására, elhivatottságára, még akkor is, ha embertelen körülmények között kell helytállniuk. Vitán felül áll, hogy számunkra ők a járvány elleni harc legnagyobb hősei. A sokezer igazán bátor ember, fogalmaztak. Nem kérdés, hogy idén, amikor a járvány már több mint egy éve torzítja és bénítja a mindennapokat, a magyar egészségügy hősei a legalkalmasabb jelöltek az elismerésre.

Az Európai Parlament 2008-ban alapított Európai Polgár díját olyan, kivételes teljesítményt nyújtó emberek, illetve szervezetek kaphatják, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki. A díjra EP-képviselők jelölhetnek magánszemélyeket és szervezeteket. A jelöléseket ugyancsak képviselőkből álló nemzeti zsűrik rangsorolják, majd az EP elnökének vezetésével ülésező brüsszeli zsűri dönt a díjazottakról. Az Európai Parlament (EP) Európai Polgár díját Magyarországon idén Baritz Laura Domonkos-rendi szerzetesnővér, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület kapták.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink