2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Ennyivel támogattuk a jemeni egészségügyi intézményeket

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten fogadta jemeni kollégáját, Ahmad Avad bin Mubarakot.

A tárcavezető közös, szerdai sajtótájékoztatójukon először kiemelte, hogy diplomáciatörténeti eseményről van szó, ugyanis még soha nem járt a közel-keleti állam külügyminisztere Magyarországon.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy Magyarország is segíti Jement a humanitárius válság kezelésében, így a Hungary Helps program keretében az elmúlt két évben több mint 50 millió forint értékben támogatták az élelmiszerellátást és az egészségügyi intézményeket, idén pedig további 10 millió forintot nyújtanak egy menekülttábor szülészeti klinikájának működéséhez.

Hazánk a most aláírt megállapodások alapján kész részt venni Jemen vízellátásának korszerűsítésében, emellett megkezdik a jemeni diplomaták képzési programját Magyarországon, valamint évi 60-ról 100-ra növelik a jemeni hallgatóknak szánt felsőoktatási ösztöndíjak számát.

Végül a miniszter arra is kitért, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly 48 százalékkal bővült, s már idén is két és félszeresére nőtt, ami elsősorban a magyar gyógyszeripari export emelkedésének az eredménye.

Szijjártó Péter és Ahmad Avad bin Mubarak (Fotó: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala)
Szijjártó Péter és Ahmad Avad bin Mubarak (Fotó: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala)

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink