2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Elítéltek egy idős nőt, aki megszúrta az őt ellátó ápolónőt

A Miskolci Járásbíróság egy év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélt egy idős nőt, aki a kórházban megszúrta az őt ellátó ápolónőt, közölte a Miskolci Törvényszék.

Két évvel ezelőtt, május 13-án délután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház traumatológiai osztályán kezelt, fekvőbeteg vádlotthoz vércukor-ellenőrzésre ment az ápolónő, akit miután hátat fordított a betegnek az idős nő minden előzmény nélkül egy 8 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrt.

A sértett segítségkérésére kórházi dolgozók mentek be a kórterembe. Az ápolónőre, aki a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett, a késsel a derekában találtak rá.

A bíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt ítélte el a vádlottat, a szabadságvesztés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztve.

Ítélethozatalkor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény elkövetése óta bekövetkezett jelentős időmúlást és a vádlott orvos-szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, mely súlyos fokban korlátozta a cselekmény következményeinek felismerésében, míg súlyosító körülményt nem talált.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő 3 munkanapot tartottak fenn nyilatkozattételre.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink