2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés
hirdetés

Egészségügyi menedzser mesterképzés az SE-n

Egészségügyi menedzser mesterképzés nappali és levelező rendszerben munka mellett is végezhető a Semmelweis Egyetemen.

Idén is várják a Semmelweis Egyetemen azokat a tanulni, fejlődni vágyó egészségügyi vezetőket és vezetői ambíciókkal rendelkezőket, akik a képzés során megszerzett tudásukkal, rendszerszemléletükkel, innovatív ötleteikkel hozzá tudnak járulni a magyar egészségügy fejlesztéséhez és megújításához. A különleges képzési rend munka mellett is egyaránt lehetővé teszi a levelező vagy a nappali tagozaton való részvételt is. Jelentkezni kizárólag a felvi.hu felületén lehet 2023. február 15-ig.

A közel 30 év ágazati és oktatási tapasztalatán nyugvó mesterképzés nemzetközileg is elismert oktatókkal, jól hasznosítható, gyakorlatorientált tudással várja a jelentkezőket. Azoknak az egészségügyi vezetőknek vagy vezetői pályára készülőknek ajánlják a képzést, akik professzionális szinten szeretnének elmélyedni az egészségügyi rendszer és szervezetirányítás rejtelmeiben.

A levelező képzésre az egészségügyi ágazatban dolgozó több éves munka- és vezetői tapasztalattal rendelkezők jelentkezését várják. A pályakezdők nagyobb eséllyel a nappali képzésre nyerhetnek felvételt, de több éves munkatapasztalattal is választható ez a forma.

A levelező képzés esetében nem szigorú elvárás a vezetői tapasztalat, de a már meglévő többéves szervezeti tapasztalat, valamint a vezetői munkával kapcsolatos érdeklődés, nyitottság feltétele a tanulmányok sikeres teljesítésének. Nagy hangsúlyt fektetnek a képzésben elsajátított ismeretek és módszerek azonnali gyakorlati alkalmazására, ezért rendszeres egyéni munka is szükséges az oktatási alkalmakra való felkészüléshez, például saját szervezeti tapasztalatokon nyugvó elemzések elkészítésének formájában. Ennek fontos feltétele a nagyobb munkatapasztalat, a saját szervezetre való rálátás, és ezeknél a feladatoknál előnyt jelent a vezetői feladatkör ellátása vagy vezetői pozíció betöltése.

A nappali képzés során interaktív előadások, egyéni és csoportos munkák, esettanulmányok, szituációs játékok segítségével ismerkedhetnek meg a hallgatók az egyes tantárgyak fogalmi rendszerével, összefüggéseivel, vezetői kihívásaival, illetve a megoldásokat segítő vezetői eszköztárral. A jelenléti órákon hallgatók saját tapasztalataira is jelentősen építenek. Ennél a képzési formánál is vannak otthoni feladatok, így a jelenléti órákon túli elfoglaltsággal is számolniuk kell a képzésre jelentkezőknek.

Fontos információ, hogy az egészségügyi menedzser mesterképzésre a jelentkezés kizárólag az E- felvételi rendszerén (https://www.felvi.hu) keresztül történhet, 2023. február 15-ig.

További információ: https://semmelweis.hu/emk/oktatas/mesterkepzes/msc-kepzes-felveteli-informaciok/

(forrás: Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ)
hirdetés

Könyveink