2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés
hirdetés

Egészségügyi dolgozókat tüntettek ki Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ vezetése immár hagyományként Semmelweis-nap alkalmából kitüntetéseket adományozott azon dolgozói elismerésére, akik kiemelkedő munkájukkal a Klinikai Központnak jó hírnevet szereztek, az intézmény fejlődése, elismertsége érdekében elévülhetetlen érdemekkel rendelkeznek.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ által szervezett Semmelweis-napi ünnepség keretében a Klinikai Központ 30 klinikai betegellátó egységének és az elmúlt időszakban integrált négy városi intézményének – Harkányi Termál Rehabilitációs Kórház, Komlói Kórház, Mohácsi Kórház, Szigetvári Kórház – több mint 5000 munkatársa, valamint a területi védőnők közül az idei évben összesen 112 fő részesült különböző kitüntetésekben.

A résztvevőket köszöntötte: Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke, Dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke, Dr. Raffay Bálint, az Országos Kórházi Főigazgatóság Főigazgatói Hivatalának vezetője, Prof. Dr. Bódis József, a PTE-t fenntartó Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi elnöke és Prof. Dr. Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem általános, stratégiai és kapcsolati rektorhelyettese.

A június 27-én délelőtt tartott ünnepség keretében Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott sok éven át végzett, kiemelkedő gyógyító, diagnosztikai, megelőző és innovációs tevékenységéért Prof. Dr. Nyárády Józsefnek, a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika emeritus professzorának, Dr. Kasza Gábornak, az Érsebészeti Klinika egyetemi adjunktusának és Dr. Goják Ilonának, a Szívgyógyászati Klinika klinikai főorvosának.

Fotó: Csortos Szabolcs / PTE
Fotó: Csortos Szabolcs / PTE

Az idei évben első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal köszöntötték a Klinikai Központ egyes klinikáinak és intézeteinek az előző Semmelweis-nap óta újonnan, vagy újra kinevezett vezetőit: Dr. Hadzsiev Kinga egyetemi docenst, az Orvosi Genetikai Intézet igazgatóját, Prof. Dr. Jancsó Gábor egyetemi tanárt, az Érsebészeti Klinika igazgatóját, Dr. Kádárné Dr. Lengyel Zsuzsanna egyetemi docenst, a Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika igazgatóját, Prof. Dr. Reuter Gábor egyetemi tanárt, az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet igazgatóját, Dr. Szanyi István egyetemi docenst, a Fül- Orr- Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika igazgatóját és Prof. Dr. Tényi Tamás egyetemi tanárt, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika igazgatóját.

A PTE Klinikai Központ elnöke Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet adományozott Szabó Attiláné, a Klinikai Központ Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika ápolásszakmai igazgató-helyettese részére több mint három évtizeden át a betegellátás és az ápolástudomány területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért. Árpádházi Szent Erzsébet Emlékoklevelet vehetett át Holler Emese, a Sebészeti Klinika osztályvezető ápolója, Kapuvári Csabáné, az Onkoterápiás Intézet szakápolója és Sándorfi Zoltánné, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet diplomás ápolója.

Elnöki Dicséretben a Klinikai Központ 105 munkatársa részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

 

(forrás: Pécsi Tudományegyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink