2024. július. 26., péntek - Anna, Anikó.
hirdetés
hirdetés

Ebbe a rangsorba nem került be egy magyar klinika sem

Megjelent az európai meddőségi klinikák Top10-es listája a Global Clinic Rating (GCR) minősítése alapján, írja az mfor.hu.

A szigorú nemzetközi egészségügyi szempontok szerint kialakított pontszámnál a klinikák helyezéseit az élveszületések százalékos aránya szabja meg – áll a fertilityroad.com-on.

A Fertility Road Európa első IVF-magazinja. A portál széleskörű forrása azoknak, akiket érdekel, vagy akiket érinthetnek a külföldi termékenységi kezelési lehetőségek. Részletesen ismertetik a mesterséges megtermékenyítés módozatait és a különböző országokban működő petesejt-adományozással kapcsolatos információkat is, írja a lap, jelezve: összeállították 2024 legjobb európai meddőségi klinikáinak listáját.

A hozzánk közel eső és a magyar meddő párok által közismert és közkedvelt csehországi klinika a hatodik helyet csípte el. Míg a jelek szerint a „válságból kievickélt”, és egy-két magyar mutatót már meg is haladó Görögországból három intézmény is felkerült, Európa legjobb meddőségi klinikái között nem találtak magyarországi centrumokat. Hiába járt egykor fél Európa hozzánk az 1992-ben alapított Kaáli Intézetekbe, majd az azokat követő magánklinikákra – lekerültünk a térképről, fogalmaz a lap.

A teljes információ, listákkal

(forrás: Menedzsment Fórum)
hirdetés

Könyveink