2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Díjazták a tudomány iránti elhivatottságot Debrecenben

Negyvenhárom, példaértékű tudományos munkát végző szakembernek adta át a publikációs díjakat, valamint a kiválósági PhD-öszdöndíjat a Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma és az intézmény vezetése.

A tudományos életpályát ösztönző elismeréseket 2023-ban alapította a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány; a Publikációs Díjat és a Kiválósági PhD Ösztöndíjat második alkalommal adták át az arra érdemeseknek.

Forrás: DE
Forrás: DE

A Publikációs Díjat huszonöten, a Kiválósági PhD Ösztöndíjat tizennyolcan kapták meg, az elismerésekre összesen több mint kétszáz pályázat érkezett. Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke a díjátadó ünnepségen tartott köszöntőjében kiemelte, hogy a díjak a kivételes tehetségek elismerését szolgálják, a díjazottak teljesítménye egyszerre testesíti meg a Debreceni Egyetem hitvallásának három pillérét: a kemény munkát, az elhivatottságot és a folyamatos fejlődés iránti vágyat.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kiválósági PhD Ösztöndíja elnyerésére azok pályázhattak, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem állami ösztöndíjas, nappali tagozatos doktori képzésében és még nem töltötték be a 30. életévüket, valamint a doktori képzés első két félévében kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és még a komplex vizsga előtt állnak.

További részletek az egyetem honlapján

 

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink