2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Bodor Miklós országos szakfelügyelő

Országos szakfelügyelő főorvossá nevezték ki Bodor Miklóst, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai Részlegének vezetőjét.

Bodor Miklóst, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai Részlegének vezetőjét sikeres pályázata után február 10-től a belgyógyászat, endokrinológia, diabétesz és anyagcsere betegségek szakterület országos szakfelügyelőjévé nevezték ki. 

– Megtisztelő, hogy eddigi szakmai eredményeim, több évtizedes tapasztalatom alapján elnyertem ezt a megbízatást.  Az új pozíció egyben új kihívásokat is jelent számomra. Meggyőződésem, hogy szakfelügyelőként eredményesen dolgozhatok a szakma fejlődéséért, a betegellátás színvonalának javításáért – mondta a hirek.unideb.hu-nak az egyetemi docens, a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság vezetőségi tagja. 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai Részlegének vezetője országos szakfelügyelőként véleményt nyilvánít a szakterületet érintő kérdésekben, együttműködik az illetékes szakmai kollégiumi tagozattal, részt vesz a szakmai irányelvek előkészítésében és felülvizsgálatában, ezzel segítve az intézmények zavartalan működését. Emellett az országos tisztifőorvos számára szakmai tájékoztatást biztosít, részt vesz a szakmai és minőségfejlesztési adatgyűjtési rendszer fejlesztésében, minőségügyi célú adatgyűjtéseket és elemzéseket, rendszerezéseket, szakmai minőségértékelést végez.  


– A színvonalas betegellátás biztosítása mellett kiemelten fontosnak tartom a várólisták csökkentését, az endokrinológiai, diabetológiai ellátás fejlesztését, a legkorszerűbb kezelések elterjesztését. E szakterületen jelentős fejlődés következett be, új, modern készítmények jelentek meg, lényeges, hogy ezek mindenki számára elérhetőek legyenek. Munkám során folyamatosan konzultálok a vármegyei szakfelügyelőkkel és a betegellátás regionális irányításában részt vevő kollégákkal – fejtette ki Bodor Miklós. 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai Részlege országos centrumként működik, rendelkezésre állnak a legmodernebb terápiás lehetőségek. 2022 óta elérhető például a neuroendokrin daganatok gyógyításában sikerrel használt Lutathera kezelés, az a hatékony izotópos gyógymód is, amelyet korábban csak néhány európai intézetben alkalmaztak.

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink