2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.
hirdetés

Az EU támogatja az olaszországi menekültek ellátását

Kilencmillió eurót (mintegy hárommilliárd forintot) különített el az Európai Bizottság az Olaszországban tartózkodó menedékkérők és menekültek egészségügyi ellátásának támogatására, jelentették be szerdán Brüsszelben.

A bizottság tájékoztatása szerint az uniós támogatás az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést hivatott javítani a befogadóközpontokban az olaszországi Emilia-Romagna, Lazio, Liguria, Toszkána és Szicília régiókban. Mint közölték, ezzel több mint 42 ezer emberen segítenek, és a sérülékenyebb csoportokra, például a nőkre, a gyerekekre kiemelt figyelmet fognak fordítani.

"Olaszország különösen nagy nyomás alatt állt az elmúlt években, a bizottság pedig nem fog felhagyni a migráció kezelését és a védelemre szorulók ellátását célzó erőfeszítések támogatásával", szögezte le Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos. Hozzátette: a brüsszeli testület támogatni fogja a nehéz helyzetbe került tagállamok mindegyikét, miközben tovább dolgozik a hosszú távú európai megoldáson.

Ezzel már több mint 200 millió euróra nőtt az olasz migrációs helyzet kezeléséhez nyújtott rendkívüli uniós támogatás összege. Ez azon a 653,7 millió eurón kívül van, amelyet a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból, illetve a Belső Biztonsági Alapból különítettek el az országnak a 2014 és 2020 közötti időszakra.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink