2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Az egészség menőség címmel indított podcastet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének podcastjeiben a táplálkozással kapcsolatos legégetőbb témák kerülnek terítékre közérthetően, több szemszögből megközelítve.

A félórás adásokban mindig szerepel dietetikus, de mellette lesz legalább két olyan beszélgetőtárs is, akik az adott témával kapcsolatban más nézőpontot hoznak be. A műsorok messze túlmutatnak az egészséges táplálkozás népszerűsítésén, sokkal inkább vesznek górcső alá olyan jelenségeket, amelyek éppen az érdeklődés középpontjában állnak, legyen szó valamilyen divatos étkezési irányzatról, fogyókúráról, ételérzékenységekről vagy éppen a fenntarthatóságról.

Az első három rész épp ez utóbbi kérdéskörrel, a fenntartható táplálkozás irányzataival foglalkozik. A növényi alapú étrendek és a flexitáriánus táplálkozás jellegzetességeit és lehetőségeit a táplálkozástudományi szempontokon kívül élelmiszergyártói és fogyasztói oldalról is körbejárják. Ezt követően pedig olyan kurrens témákat dolgoznak majd fel, mint a (divat)fogyókúrák és a szuperfoodok.

Az első adás már visszahallgatható, a következő augusztusban várható. A sorozatot ősztől havi rendszerességgel tervezi a szakmai szövetség.

(forrás: Well.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink