2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Az ápolókért kampányol a világ

Katalin camebridge-i hercegné védnökségével indult el a Nursing Now kampány. A WHO és az Ápolók Nemzetközi Tanácsa is részese a 2020-ig tartó nemzetközi kezdeményezésnek, melynek célja, hogy az ápolók presztízsét visszaadja, és önbecsülésüket erősítse.

Katalin hercegné mondott beszédet a kampány nyitóeseményén Londonban a St Thomas Kórházban, ahol a világ vezető ápolói gyűltek össze.

“Szeretnék gratulálni és köszönetet mondani mindenhol, minden ápolónak azért, amit naponta tesznek. Az erőfeszítéseitek nem maradhatnak észrevétlenül.”

A Nursing Now 2018. február 27-én indult, és 2020 végéig tart. Ebben az évben az egész világ az ápolókat ünnepli majd, melynek Florence Nightingale születésének 200. évfordulója ad aktualitást.
 
Nem sokszor halljuk az ápolókat nyilatkozni vagy kiállni magukért, mert túlságosan leköti őket a munkájuk.  A Nursing Now az első kampány, amit nem csak a hivatásunkat gyakorlók, hanem külső szervezetek is támogatnak. Az egészségügyben az ápolók a humán erőforrás 50%-át teszik ki, de ők végzik a munka 90%-át. Összességében elmondhatjuk, hogy aki ápolásba invesztál, a gazdaságot támogatja” – mondta Anette Kennedy, az Ápolók Nemzetközi Tanácsának elnöke.
 
A kampány a Burdett Trust for Nursing szervezésében valósul meg, koncepciója a WHO által 2016-ban közzétett Triple Impact tanulmány megállapításaira épül.
 
Nursing Now weboldal: www.nursingnow.org 
 
hirdetés

Könyveink