2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Átvette a köztársasági elnöktől rektori kinevezését Merkely Béla

Átvette újabb öt évre szóló rektori megbízatását Merkely Béla Novák Katalin köztársasági elnöktől május 9-én a Sándor-palotában. A Semmelweis Egyetem Szenátusa 2023. január 26-i ülésén választotta rektorjelöltnek 36:8 arányban dr. Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát.

Merkely Béla első rektori ciklusának legjelentősebb eredményeként tekint az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítására, és annak gyakorlatba történő bevezetésére, amelynek hatására tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe. Emellett közös sikernek értékeli, hogy Times Higher Education (THE) világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem bekerült a 250 legjobb egyetem közé, így a világ 28 ezer egyeteme közül a Semmelweis Egyetem már az első 1 százalékban szerepel.

Második rektori ciklusának legfőbb törekvése a megkezdett munka folytatása annak érdekében, hogy a Semmelweis Egyetem a közép-európai régió első számú orvos- és egészségtudományi képzőhelye legyen, továbbá 2030-ra a világ legjobb száz egyeteme, valamint Európa öt legjobb gyógyító felsőoktatási intézménye közé kerüljön.

Fotó: Németh Szilárd, Sándor-palota – Kommunikációs Igazgatóság, forrás: Semmelweis Egyetem
Fotó: Németh Szilárd, Sándor-palota – Kommunikációs Igazgatóság, forrás: Semmelweis Egyetem

(forrás: Semmelweis Egyetem )
hirdetés

Könyveink