2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Amikor egy mentő szétver egy rohamkocsit

Két videón is látszik, hogy egy mentőállomás udvarán egy mentős szétver egy több mint húszmillió forintot érő rohamkocsit, írta meg a Blikk.

A rongálást maguk az állomás dolgozói vették videóra, s a felvételen az is hallatszik, hogy többen buzdítják a kollégájukat.

– Úgy tudjuk, a tatabányai mentőállomáson történt az eset – mondta a Blikknek az a – neve elhallgatását kérő – mentős, aki a videót eljuttatta a szerkesztőséghez. – A mentőszolgálat munkatársai között fű alatt terjedt a felvétel, s sajnos, voltak olyanok, akik viccesnek találták. Mi akkor sem nevetünk rajta, ha ez film lett volna, mert úgy éreztük, megalázó a mentőkre nézve az ilyen tombolás. Sok kolléga nevében mondhatom, megdöbbentő, hogy egyikünk meggyalázza azt a munkaeszközt, amivel életeket mentünk.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője megerősítette, nem megrendezett filmfelvételről volt szó. 

– Több mint egy hónappal ezelőtt egy korábban balesetet szenvedő, összetört állapotában ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították. A példátlan cselekedet nemcsak értelmetlen és megbotránkoztató volt, hanem a balesethez kapcsolódó eljárást és a biztosítási ügyintézést is megnehezítette, ezért azonnal munkáltatói vizsgálat indult. A fegyelmi eljárás eredményeként a rongálásban részt vevő mentők munkaviszonyát a szolgálat azonnali hatállyal megszüntette, elbocsátották őket, de az általuk okozott kárt így is meg kell téríteniük. 

(forrás: Blikk)

cimkék

hirdetés

Könyveink